marți, 25 iunie 2013

Jalnic, de la lista manipulatorilor, acum trecem şi la aceea...a lipsei de transparenţă!



Dacă există o listă a "manipulatorilor"




Cristi Pârvulescu, de pe lista scurtă a manipulatorilor USL, 
la vârful Forumului Constituţional


Scris de Dragoş Stănculescu


De ani de zile așa-numita societate civilă este confiscată de o mână de ONG-uri foarte interesante și interesate, racordate fidel la interesele de casă ale celor două partide ce compun USL – PSD și PNL. Acestea mimează vocea poporului în dialogul cu puterea iar activitatea pe care o fac pe bani buni, fie publici, fie veniți din străinătate, este mai degrabă una butaforică. Poate cea mai puternică în acest lanț de ONG-uri binevoitoare este Fundația Pro Democrația, condusă de neobositul om de casă al USL, Cristian Pârvulescu. 

Acesta  a primit din partea USL misiunea de a conduce proiectul revizuirii Constituției la nivelul Forumului Constituțional, pentru a trimite feedback-ul primit din rândul „locuitorilor cetății“ către politicieni . Anunțul a fost făcut ieri de către premierul Victor Ponta care a precizat că Forumul constituțional, organismul care va strânge și dezbate propunerile de revizuire a Constituției va începe să lucreze din acest moment, până în 5 mai, fiind coordonat de o persoană din societatea civilă. Atât Ponta cât și Antonescu au confirmat ieri că șeful acestui forum este  omniprezentul Cristian Pârvulescu, cel căruia românii trebuie să îi „mulțumească“ pentru ultima formă a Constituției, asupra căreia s-a aplecat în 2003, dar și pentru aberantul sistem electoral  care a dus la situația de a avea un parlament cu 588 de aleși, mai mare decât cel al SUA. Aceeași „Pro Democrația“ condusă de Cristian Pârvulescu va avea din nou rolul de  a fi vioara întâi în această revizuire schimonosită de la care nici măcar USL nu știe ce vrea, dar că trebuie făcută prin  prisma celor 70% dintre mandate pe cale le dețin în actualul legislativ.

„Propunerea noastră este de a avea un forum constituțional coordonat de o persoană din societatea civilă. În acest forum constituțional vor fi reprezentate toate instituțiile – Guvernul, Președinția, Curtea Constituțională, CSM, toate organizațiile neguvernamentale care doresc să sprijine acest efort și să se depună propunerile de revizuire atât din partea partidelor, cât și din partea oricăror altor organizații. Forumul, până pe 5 mai, că e și o sărbătoare importantă, să facă dezbateri publice, nu doar în București, pe principalele teme“, a spus Ponta. El a arătat că după data de 5 mai, pe baza Raportului întocmit de forumul consti­tuțional, se va trece în Comisia parlamentară la procedura de revizuire. Misia lui Pârvulescu este să aducă opinia din sânul societății și să gestioneze totodată și părerile celorlalte organisme care fac parte din acest Forum constitu­țional.

Pe lista „trimișilor speciali“ ai PNL la TVR

Dar cine este omniprezentul Cristian Pârvulescu,? Stenogramele unor ședințe ale PNL date publicității astă vară ne-au permis să vedem adevărata față a unor lideri de opinie care se află mereu pe listele scurte ale unor partide. Lideri de opinie care manipulează fără nicio urmă de remușcare opinia publică și care pozează în apostolii neamului românesc sub o chemare mesianică. În fapt, o simplă chemare mai degrabă mercantilă în care arginții sunt înlocuiți cu euro. În data de 19.07.2012, savuroasele stenogramele de la PNL ne-au prezentat o listă scurtă a liderilor de opinie care ar fi trebuit să susțină pe TV punctele de pe ordinea de zi a liberalilor. Pentru TVR Info, post aflat sub tutela liberalului Elwis Săftoiu, PNL trimitea mai mulți „păreriști de casă“ printre care și Cristi Pârvulescu. Conform stenogramelor date publicității în vară, numele lui Cristian Pârvulescu apare pe lista pregătită de PNL pentru TVR info, în cadrul ședinței din 19.07.2012, alături de alte nume din curtea liberalilor, cum ar fi Zoe Petre, Stelian Tănase, Radu Călin Cristea sau Dinu Giurăscu.

„Tonomat civil“ pe bani publici

USL și-a cumpărat „socie­tatea civilă“ a ONG-iștilor de serviciu încă de anul trecut, atunci când a semnat un pact cu cele mai puternice dintre ele, promițându-le în schimb finanțare din bani publici.
O obsesie mai veche a lui Pârvulescu pentru care acesta a insistat încă din 2008. Astfel, USL și-a adus aminte de cererea ONG-urilor și le-a trimis o propunere de pact care includea și mai multe prevederi privind finanțarea acestora din surse publice. Pe 31 ianuarie 2012, doi oengiști afiliați USL – Victor Alistar și Cristian Pârvulescu – au făcut parte din delegația Uniunii la Bruxelles. Pârvulescu a admis că în acea ofertă, ca și în invitația opoziției de a participa la audierea publică de la Parlamentul European, „există interese politice“, dar a participat oricum scuzându-se că oricum se afla la Bruxelles la o reuniune. Pentru a-și justifica prezența la Bruxelles alături de Victor Ponta și Crin Antonescu, Pârvulescu a încercat să arate că România nu mai este un stat în care nu se mai respecta valorile democratice și că aceasta este cauza ieșirii în stradă a românilor. „Nu austeritatea a produs protestele din ultimele săptămâni, ci starea democrației românești, nemulțumirile față de cum funcționează aceasta“, a declarat Pârvulescu la PE. Practic, directorul „Pro Democrația“ a avut rolul de a-i ridica mingea la fileu lui Crin Antonescu care a comparat atunci România cu Belarus iar pe Traian Băsescu cu Viktor Lukașenko.

Pârvulescu are nevoie de bani

Confirmând declarațiile ante­rioare, președintele Sena­tului, Crin Antonescu, a anunțat, luni, desemnarea în unanimitate la nivelul Comisiei de revizuire a Constituției a politologului Cristian Pârvulescu drept coor­do­nator al Forumului consti­tuțional, precizând totodată că ar fi nevoie și de niște bani pentru a finanța activitatea șefului de la Pro Democrația.
„Există niște cheltuieli de natură logistică pentru ca aceste lucrări să se poată desfășura, mai ales la amploarea pe care am descris-o și pe care și domnul profesor Pârvulescu și-o dorește. Vor trebui găsiți niște bani, de la Senat e mai dificil pentru că avem capitolele bugetare votate, o să vedem Guvernul dacă are vreo posibilitate. Există posibilitatea evocată de domnul profesor Pârvulescu, chiar a unor sponsorizări, pe care acest forum în fond să le poată găsi la instituții cu dare de mână, cum ar fi să zicem băncile și care, de ce nu, ar putea să sprijine acest efort de maxim interes public“, a răspuns președintele Senatului.


N-am mai auzit ca un stat sănătos să apeleze la sponsorizări pentru a dezbate public modificarea Constituției, dar probabil că originalitatea noastră în ceea ce privește democrația se manifestă și la acest capitol. 

De dragul lui Pârvulescu.

Dragoș Stănculescu





şi avem şi o listă a "lipsei de transparenţă"



De ce România cade la examenul de maturitate în faţa Europei?

-----.........................-----

 Patru televiziuni, printre care şi Naşul TV, 

au fost amendate de CNA


"Patru televiziuni de știri au fost amendate de Consiliul Național al Audiovizualului pentru modul în care au reflectat cazul de şantaj pentru care este anchetat 

şeful Antenei Group, Sorin Alexandrescu. 

Posturile Antena3 şi România TV au fost sancţionate cu 100.000 de lei şi, respectiv, 90.000 de lei, în timp ce B1TV şi Naşul TV au fost amendate cu câte 30.000 de lei. Postul Realitatea TV a fost sancţionat, la rândul său, cu somaţie publică pentru acelaşi caz. 

Posturile de ştiri au fost sancţionate ca urmare a unei propuneri din partea lui Christian Mititelu, membru CNA".


Datorită acestei clase politice, România cade la examenul de maturitate în faţa Europei".

https://www.youtube.com/watch?v=TR-COhxrGe4


Atunci...



se joacă cu statul de drept şi democraţia din România!


ŞAH MAT LA USL SAU ABUZ DE DREPT SĂVÂRŞIT DE PREŞEDINTELE ROMÂNIEI



De ce ALO, afirmă acest lucru prin vocea Preşedintelui

 sau avocatul Gheorghe DINU?


Pentru simplul fapt că politicienii, partidele parlamentare, Guvernul României, 
sfidează inadmisibil poporul suveran.


"Ne referim la faptul refuzului de a aplica rezultatul referendumului din noiembrie 2009, nemaintâlnit într-o ţară în care funcţionează statul de drept şi separaţia puterilor în stat.

Aşa cum bine se ştie, poporul suveran ( conf.art.2 din Constituţie) a hotărât prin referendumul din 2009 ca Parlamentul României să aibă doar 300 de parlamentari şi să aibă o singură camera legiuitoare. Cu toate că Biroul Electoral Central a validat rezultatul referendumului şi a dispus publicarea sa în Monitorul Oficial şi mai mult, Curtea Constituţională a României prin Decizia 668 din iulie 2012, a cerut puterilor statului să pună de acord rezultatul referendumului cu realitatea, puterile statului alese de poporul suveran, au refuzat şi refuză să aplice ceea ce poporul suveran a hotărât. Poate aceşti politicieni nu înţeleg că refuzând să aplice o hotărâre a poporului suveran, şi o decizie a CCR, care conform prevederilor imperative ale art 147 din Constituţie, este general obligatorie,  săvârşesc un abuz de drept (art.1353 NCC).

Mai mult chiar şi Preşedintele României care a dispus să aibă loc un nou referendum cu acelaşi obiect, în accepţiunea  ALO, săvârşeşte un abuz de drept. Îi propunem d-ui Preşedinte Traian Băsescu să pună în aplicare prevederile art.109 alin.2 din Constituţia României, care îi dau dreptul să declanşeze Urmărirea Penală a acelor miniştri care abuzează de drepturile şi libertăţile cetăţenilor. 

Până când, domnilor politicieni?
Scadenţa se apropie, o dată cu viitoarele alegeri.

ALO, veghează!"


http://mcppress.ro/forum/viewtopic.php?id=8430



Jalnic, de la lista manipulatorilor, 

acum trecem şi la aceea...

 

http://mcppress.ro/forum/viewtopic.php?id=8433

 

C O M U N I C A T  CU “D A R” 
( D e s t e a p t a – t e  A C U M ,  R o m a n e ! )





 Sursa: MCP Press Agency, Tudorel Dobre



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu