sâmbătă, 1 martie 2014

Dacă parlamentarul român este campion în cazurile de corupţie, atunci îl mai votăm în continuare?
Lista parlamentarilor penali care pot fi condamnaţi în 2014. Dragnea şi Mitrea 

îl pot urma pe Năstase.


Lista parlamentarilor penali care pot fi condamnaţi în 2014. Dragnea şi Mitrea îl pot urma pe Năstase

Mai mulţi actuali şi foşti parlamentari sau miniştri au dosare care vor fi judecate în 2014, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) sau care sunt încă în curs de anchetă la DNA sau DIICOT, pentru infracţiuni de corupţie, luare de mită sau abuz în serviciu. Cele mai reprezentative nume sunt Liviu Dragnea, Relu Fenechiu, Varujan Vosganian sau Miron Mitrea.

După ce Adrian Năstase a primit o condamnare la închisoare de patru ani cu executare în Dosarul „Zambaccian”, foşti colegi de-ai săi urmează să îşi primească sentinţa în dosarele în care sunt cercetaţi.

Mitrea, Silaghi, Dragnea

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie trebuie să stabilească, în 10 ianuarie 2014, dacă restituie DNA, pentru refacerea rechizitoriului, Dosarul „Fraudă la Referendum”, în care Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, în prezent deputat şi vicepremier, este judecat, alături de alte persoane, pentru folosirea influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, scrie Mediafax.
Tot în 10 ianuarie, instanţa supremă reia discuţiile în dosarul lui Miron Mitrea, ministru al Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei în perioada 2000-2004, în prezent deputat, acuzat de DNA că a pretins şi primit de la Irina Paula Jianu, judecată alături de el în acest dosar, foloase necuvenite în valoare de 520.000 de lei, reprezentând contravaloarea lucrărilor de construcţii, amenajare şi dotare care au fost executate de societăţile Conimpuls SA Bacău, Vertcon SA Bacău, Durimpuls SRL Bacău şi Regal Glass SRL Bacău, la un imobil din Voluntari, judeţul Ilfov, proprietatea mamei lui Mitrea.
Totodată, DNA anunţa, în 12 septembrie, că a început urmărirea penală în cazul lui Ovidiu Silaghi, pentru trafic de influenţă, faptele de care este acuzat fiind din 2012, când a fost ministru al Transporturilor. Procurorii DNA îl acuză pe Silaghi că i-ar fi cerut lui Nelu Iordache, administrator al SC Romstrade SRL, deschiderea de către compania de transport aerian din grupul de firme controlate de acesta a unor noi rute care să lege Aeroportul Satu Mare de alte destinaţii din Europa.

Stan, Oltean, Vosganian, Videanu

Deputatul Ion Stan a fost trimis în judecată, în 27 februarie 2013, pentru trafic de influenţă, fiind acuzat că a pretins sume importante de bani, în schimbul cărora s-ar fi angajat faţă de omul de afaceri Nicuşor Dima, care i-ar fi sponsorizat campania electorală, că îi va obţine contracte cu statul. Dosarul se judecă la instanţa supremă, este în faza audierii martorilor acuzării şi are termen în 28 ianuarie.
Instanţa supremă a început, în 6 ianuarie 2014, judecarea dosarul în care fostul ministru al Apărării Corneliu Dobriţoiu şi alţi zece generali şi colonei au fost trimişi în judecată, pentru cumpărarea unor locuinţe de serviciu în baza unor declaraţii false.
Totodată, în 12 septembrie, DNA anunţa că a început urmărirea penală faţă de Ioan Oltean, preşedinte al organizaţiei judeţene Bistriţa-Năsăud a PDL, vicepreşedinte şi fost secretar general al partidului, pentru folosirea influenţei sau autorităţii funcţiei în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi pentru favorizarea infractorului.
În 2014, procurorii DIICOT vor continua ancheta în dosarul în care procurorul general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a cerut, în 2 septembrie, Senatului şi, respectiv, şefului statului declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale în cazul lui Varujan Vosganian şi Adriean Videanu, pentru complot şi subminarea economiei naţionale. Potrivit procurorilor, Varujan Vosganian şi Adriean Videanu, în perioada în care au fost miniştri ai Economiei, au aprobat şi susţinut în Guvern mai multe acte pentru a sprijini interesele financiare ale lui Ioan Niculae şi au folosit unitatea naţională de interes strategic SNGN Romgaz în interesul privat al SC InterAgro SA, producând un prejudiciu de aproximativ 130 milioane de dolari.

  
  

Aprecieri cu privire la noul 

presedinte al Romaniei.
 


Europarlamentarul PDL Monica Macovei a publicat duminică, pe blogul personal, o listă cu şase parlamentari condamnaţi penal, definitiv sau nedefinitiv, şi alţi 13 care aşteaptă decizia instanţelor, ea criticând faptul că aceştia votează în continuare legi pentru şi în numele românilor.

Citeste mai mult: adevarul.ro/news/societate/macovei-denunta-parlamentarii-corupti-voteaza-numele-dumneavoastra-1_50ae8f237c42d5a6639de9a4/index.html
 Macovei denunţă: Cine sunt parlamentarii corupţi care votează în numele dumneavoastră!

Citeste mai mult: adevarul.ro/news/societate/macovei-denunta-parlamentarii-corupti-voteaza-numele-dumneavoastra-1_50ae8f237c42d5a6639de9a4/index.html
 Macovei denunţă: Cine sunt parlamentarii corupţi care votează în numele dumneavoastră!

Citeste mai mult: adevarul.ro/news/societate/macovei-denunta-parlamentarii-corupti-voteaza-numele-dumneavoastra-1_50ae8f237c42d5a6639de9a4/index.html

Iată cum stau lucrurile în Suedia:

De ce Suedia e... SUEDIA
În prezent, parlamentarii suedezi au la dispoziţie garsoniere deţinute de stat, cu o suprafaţă de circa 40 de metri pătraţi. Singura cameră este folosită atât ca living, cât şi ca dormitor. Spălătoria este comună, iar demnitarii trebuie să se programeze din timp dacă vor să îşi  spele aşternuturile.

Sunt şi parlamentari care trăiesc într-un spaţiu chiar mai mic, de doar 18 metri pătraţi. În aceste cazuri, inclusiv bucătaria este împărţită în comun. Nu există personal de serviciu, iar regulile sunt stricte: "Păstraţi curăţenia".

Biroul unui parlamentar are circa 18 metri pătratţ.
Demnitarii nu au secretare sau consilieri, nici maşini de serviciu cu şofer.

"Eu îi plătesc pe politicieni. Nu văd niciun motiv pentru care banii plătitorilor de taxe să fie folosiţi pentru a le oferi politicienilor o viaţă de lux", explică un suedez în reportajul televiziunii braziliene.

Reşedinţa oficială a premierului suedez nu depăşeşte circa 300 de metri pătraţi. Nici acesta nu beneficiază de personal de serviciu. Mai mult, purtătorul de cuvânt al guvernului a declarat că premierul îşi calcă singur cămăşile şi îşi spală singur rufele, la fel ca orice simplu cetăţean.

Suedia este împărţită în 21 de comitate conduse de câte un birou administrativ numit de guvern împreună cu un consiliu ales de cetăţeni. Pe teritoriul Suediei sunt 290 de localităţi.

Nici primarii şi guvernatorii nu au dreptul la reşedinţe oficiale gratuite, iar consilierii nici măcar nu au salariu lunar sau un birou propriu, aşa că lucrează de acasa. "Suntem aleşi să reprezentăm cetăţenii şi, la fel ca ei, avem propriile noastre slujbe", a explicat o consilieră.

Doar parlamentarii, care lucrează la elaborarea legilor, se consideră ca exercită un serviciu public pentru care trebuie să fie remuneraţi cu salarii lunare. Un parlamentar suedez câştigă aproape dublul venitului net al unui profesor.

Fără îndemnizaţii speciale

Parlamentarii care nu domiciliază în capitală nu primesc bani în plus pentru costurile suplimentare, cum ar fi plata unei eventuale chirii sau pentru a avea asistenţi la cabinetele parlamentare din localităţile de origine. Acolo, mulţi dintre ei lucrează de acasa şi utilizează sediile partidelor sau bibliotecile publice pentru a se întâlni cu alegătorii.

Toate călătoriile cu avionul ale parlamentarilor trebuie să fie aprobate şi rezervate la agenţia de turism din cadrul Parlamentului, nefiind alocate îndemnizaţi speciale.


Premiu internaţional pentru 

parlamentul României 
Pe drept cuvânt, acest parlament a câştigat 
en fanfare premiul  decernat !


PS.
Atenţie: există două cuvinte cu „P” care ne fac de ruşine pe net şi atunci…
 
Sursa: MCP Press Agency, Mihai Georgevici
Europarlamentarul PDL Monica Macovei a publicat duminică, pe blogul personal, o listă cu şase parlamentari condamnaţi penal, definitiv sau nedefinitiv, şi alţi 13 care aşteaptă decizia instanţelor, ea criticând faptul că aceştia votează în continuare legi pentru şi în numele românilor.

Citeste mai mult: adevarul.ro/news/societate/macovei-denunta-parlamentarii-corupti-voteaza-numele-dumneavoastra-1_50ae8f237c42d5a6639de9a4/index.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu