vineri, 26 octombrie 2012

"Oamenii aceştia ( marea mută ) fac nişte servicii colosale"



Dobriţoiu: Vrem să reîntoarcem armata spre tradiţie

Acasă » Actualitate



Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu a afirmat, duminică, după ce a vizitat expoziţia de tehnică militară din Parcul Izvor dedicată Zilei Armatei Române, că ministerul pe care îl conduce doreşte să reîntoarcă armata spre tradiţie.

El a precizat că în acest an Ziua Armatei va fi organizată printr-o serie de manifestări "mult mai ample' decât cele pe care ministerul le-a desfăşurat până în prezent în astfel de ocazii.
"Vrem să retrimitem militarii şi acolo unde îşi au odihna veşnică Ştefan cel Mare, Mihai Viteazul, Brâncovenii, care sunt simboluri ale istoriei noastre", a spus ministrul apărării. Dobriţoiu a adăugat că astfel de manifestări vor avea loc şi în locurile unde s-au desfăşurat batălii grele pentru armata română - la Oarba de Mureş, Păuliş, Mărăşti şi Mărăşeşti - pentru a da o altă încărcătură emoţională unor astfel de manifestări.
"Oamenii aceştia fac nişte servicii colosale", a afimat ministrul apărării, referindu-se la militarii români. Potrivit lui Corneliu Dobriţoiu, armata română era numită "marea mută", în sensul că armata "nu era vocală, nu ieşea în presă".
În acelaşi timp, ministrul Apărării nu a uitat să menţioneze greutăţile financiare cu care se confruntă armata română. "(...) instrucţia se face cu suferinţă, dar când o faci cu lipsă de bani, cu un buget de destructurare, atunci suferinţa e şi mai mare, pentru că nu poţi să munceşti" a spus Dobriţoiu.
El a adăugat că, în ciuda acestor greutăţi, militarii vor sărbători Ziua Armatei Române, întorcându-se spre 'tradiţie'.
"Sunt provocări pe care încercăm să le depăşim, dar, zilele acestea, ne vom întoarce spre tradiţie şi vom sărbători momentele de glorie, vom sărbători jertfele", a subliniat ministrul apărării. El a ţinut să menţioneze că a petrecut 37 de ani în rândurile armatei şi, din această cauză, se consideră coleg cu mai tinerii militari români.


 Federaţia Militarilor din România a pregătit cu prilejul zilei Armatei mai multe activităţi pe care le puteţi vizualiza:

pe 24 octombrie 

În loc de dezbinare, unire de acţiune!



Întâlnire de suflet cu militarii,
împreună cu deputatul Dănuţ Liga






pe 25 octombrie 


Manifestări la care au participat reprezentanţii 
Federaţiei Militarilor din România




Un comentariu:


  1. Să nu se bazeze nimeni, în ţara asta, pe laşitatea militarilor!

    http://www.youtube.com/watch?v=462yuaaIt60

    RăspundețiȘtergere