vineri, 20 septembrie 2013

Vremea abuzurilor, coruptiei, sfidarii noastre si a neglijentei a luat sfarsit!





Ca urmare a participarii mele ca invitat la Pro tv,


Concluziile mele in cazul prietenului nostru Ionut, a carui moarte violenta a marcat si trebuie sa marcheze renasterea spiritului civic al romanilor in fata autoritatilor, fata de apararea drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului, sunt! 

Puterile si institutiile statului trebuie sa inteleaga ca vremea abuzurilor, coruptiei, sfidarii noastre si a neglijentei a luat sfarsit. De aceea eu Gheorghe Dinu, cetatean responsabil, cer Procurorului General al Romaniei sa rezolve cu profesionalism si responsabilitate maxima cazul
Mortii violente a lui Ionut. 


Acest caz tragic releva pe de o parte, coruptia si neglijenta crasa sfidatoare a administratiei publice in ansamblul ei si pe de alta parte faptul ca legile tarii sunt incalcate. Astfel Procurorul General trebuie sa declanseze Urmarirea Penala a : 

1. Primarului General al capitalei, care avea si are obligatia rezolvarii problemei cainilor comunitari. Aceasta problema cu implicatii complexe trebuia rezolvata de Sorin Oprescu in cei 5 ani de mandat, in conformitate cu legea si al tratatelor internationale la care Romania a aderat.( ma refer inclusiv la Declaratia protectiei animalelor, din 1978 de la Paris sub egida UNESCO). Pentru nerezolvarea acestei probleme Sorin Oprescu, pana la finalizarea dosarului de Urmarire Penala, trebuie sa-si dea demisia.

2. Urmarirea penala a primarului sectorului 2 si a Directorului ADP din Primaria sect. 2 care prin neglijenta au generat moartea violenta a prietenului nostru Ionut.

3. In conformitate cu OUG nr 55/2002 - privind masurile obligatorii de luat de catre proprietarii canilor agresivi si violenti, Procurorul General trebuie sa stabileasca vinovatul sau vinovatii nemijlociti de aceasta tragedie. Astfel trebuie sa se stabileasca cine are caini de lupta in zona respectiva, cine raspunde din partea politiei comunitare de linistea si ordinea in zona respectiva si astfel se va afla autorul si responsabilii tragicului incident! Fara masuri clare, fara aplicarea temeinica si ferma a prevederilor legale, drepturile si libertatile noastre sunt sfidate si incalcate!



Trezeşte-te, române şi nu mai sta-n genunchi,
Eşti neamul cel mai mândru născut din vechiul trunchi!
Ridică-te, române, fecior din Decebal,
Ridică-te, Moldova, ridică-te, Ardeal!"

Pavel Coruţ



ALO se aude tot mai tare! E ultima speranţa pentru romanii...





Vremea abuzurilor, coruptiei... a luat sfarsit!



 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu