vineri, 25 ianuarie 2013

Despre pericolul Epidemiei "Copy Paste" de la Premier, Guvernarea USL…





Se extinde cumva pericolul 
virusului "Copy Paste" în ROMÂNIA,
de la premier, la guvernarea USL?


Johannis: Guvernarea USL este 

"copy paste" guvernarea Boc

Primarul Sibiului, Klaus Johannis, s-a declarat dezamăgit de modul în care Uniunea Social Liberală (USL) şi-a stabilit strategiile pentru următorii ani de guvernare. Deranjat de faptul că nici actualii guvernanţi nu sunt preocupaţi să găsească o soluţie care să le permită autorităţilor locale să angajeze oameni în sistem dacă au bani la buget, Johannis a declarat joi, 24 ianuarie, că nu este nicio diferenţă între actuala guvernare şi precedentele guverne conduse de Emil Boc.

Edilul sibian este îngrijorat de faptul că se aşteaptă la o continuare a creşterii plecărilor din sistemul bugetar din cauza menţinerii restricţiilor impuse de Guvern în ceea ce priveşte salarizarea şi angajarea personalului. Potrivit lui Johannis, dacă lucrurile nu se schimbă, situaţia "va deveni greu de controlat" pentru că lipsa de personal afectează funcţionarea normală a serviciilor.
"M-am aşteptat să apară o viziune dacă nu revoluţionară, cel puţin diferită  faţă de cea de dinainte, în domeniul salarizării şi angajării bugetarilor. Nu vreau să spun că e bine sau rău, pot doar să constat faptul că abordarea este copy paste cu cea dinainte:nu se angajează- dacă pleacă şapte se angajează unul, nu se indexează salariile, nu se pot da stimulente, nu se pot da tichete.Măcar se putea merge pe o abordare: OK Statul nu are bani.Treaba lui, dar cine are bani, sper exemplu Sibiul, poate să stimuleze angajaţii într-un cuantum mic, că doar e vorba de ceva simbolic...Ori, această abordare este identică cu cea din guvernele Boc. Şi lumea mă întreabă,sigur: "Şi atunci, unde e noutatea?", a declarat joi, 24 ianuarie, Klaus Johannis, în cadrul conferintei de presă.
În perioada august 2011-august 2012 au plecat din Primăria Sibiu 146 de persoane. La jumătatea anului trecut în Primăria Sibiu şi Serviciile subordonate erau angajaţi 890 de oameni dintr-un total de aproximativ 1000, cat este prevăzut în schema de funcţionare.
Potrivit lui Johannis, până la această oră s-au externalizat toate serviciile care s-au putut externaliza."Am tot externalizat, am tot scăzut numărul de angajaţi, dar acum nu se mai poate. Nu poţi să externalizezi Direcţia Fiscală sau Serviciul Juridic",a concluzionat Johannis.
  

 http://citynews.ro/politica/jonannisguvernarea-usl-este-copy-paste-guvernarea-boc-1231944

 

The Economist, despre Ponta:

 „My name is Paste. Copy Paste”

Săptămânalul britanic The Economist, una dintre cele mai influente publicaţii la nivel mondial, a publicat un articol despre problemele cu plagiatul ale premierului Victor Ponta al cărui titlu este „My name is Paste. Copy Paste”. 


Citeşte mai jos o parte din articolul publicat în The Economist.
„Conform oamenilor fideli din partid, prim-ministrul Victor Ponta este o companie selectă. Ministrul de Interne, Ioan Rus, a pretins vinerea trecută că <<încă de la Platon şi Aristotel, toată lumea care a scris o teza de doctorat în filosofie, ştiinţe sociale, a plagiat>>. În ciuda confuziei pe care o poate produce declaraţia domnului Rus, este, de asemenea, un indiciu că în ciuda încercărilor energice de a opri scandalul de plagiat, primul-ministru în vârstă de 39 de ani s-ar putea îndrepta către cimitirul care conţine deja cadavrele fostului ministru german al apărării Theodor zu Guttenberg şi preşedintele ţării vecine Ungaria, Pál Schmitt.
Într-un interviu din El Pais de săptămâna trecută, domnul Ponta a promis să demisioneze dacă se va dovedi că teza sa de doctorat despre Curtea Penala Internaţională este un plagiat. A făcut aceste declaraţii înainte de decizia Consiliului Naţional de Etică care a hotărât ca 85 de pagini din cele 307 din lucrarea premierului au fost plagiate <<în stil copy-paste>>.

http://www.wall-street.ro/articol/Marketing-PR/133996/the-economist-despre-ponta-plagiat-my-name-is-paste-copy-paste.html

 

Ne-am întors la „curat murdar” 

(guvernarea USL, întoarcerea la comunism)?

 


 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu