vineri, 11 octombrie 2013

Să-şi fi ieşit Guvernul din minţi?




Comunicat de presă - Abuzul puterilor statului 








Alianţa Lege şi Ordine, organizaţie apolitică de monitorizare a abuzurilor puterilor statului, cere prin vocea Preşedintelui său, avocatul Gheorghe Dinu, puterii executive să respecte principiile statului de drept şi prevederile imperative ale Constituţiei.  Ne referim la respectarea libertăţii presei, a libertăţii cuvântului şi mai cu seama la principiul neretroactivităţii legii civile. Neretroactivitatea legii civile reprezintă nu numai un principiu juridic prevăzut de Constitiţia României, acest principiu asigură stabilitatea raporturilor juridice şi încrederea cetăţenilor în puterile statului. Ne referim la Proiectul legii insolvenţei art. 384, care are caracter retroactiv încălcând art. 16 din Constituţie. 

Se încalcă şi legea 52- legea  publicării proiectului de lege în scopul dezbaterii publice a acestuia. 

Se pare că guvernanţii noştri nu numai că nu respectă principiile statului de drept şi ale democraţiei, dar încalcă sfidător legea fundamentală a ţării - Constituţia. Acest guvern încalcă regimul de modificare a unei legi organice prin OUG. În aceste condiţii ALO, Alianţa Lege şi Ordine, cere Avocatului Poporului să-şi intre în atribuţii şi să ia poziţie faţă de acest rabat de la democraţie, de la principiile statului de drept! Curat murdar, ar spune Caragiale! 


Biroul de presă ALO





Să-şi fi ieşit Guvernul din minţi? 


 
De cînd românul acela supărat pe traiul amar i-a tuflit preşedintelui, aflat la sărbătoarea de la Ţebea, o bucată de pîine în frunte, s-a produs o mare minune: preţul pîinii a scăzut cu 6%, însă bugetul cheltuielilor cu personalul din primării şi consilii judeţene a fost suplimentat cu aproape 70 de milioane de euro. Ilegal sau imoral? 

Protestele medicilor cu salarii mizerabile de la 800 la 1.100 pe lună nu i-au impresionat pe guvernaţi, deşi medicii sînt de o săptămîna în stradă pentru a primi atît cît este suficient unui trai omenesc. Fără să mai vorbim de necesităţile materiale care ar permite accesul la noile tehnologii şi proceduri medicale, imperios necesare pentru a ţine pasul cu colegii de breaslă din Occident. Cei abilitaţi să facă dreptate, demnitarii, sînt impasibili. De ce i-ar mişca? 

Sistemul de sănătate este irelevant pentru politicieni. Ei nu se tratează în ţară, ci în străinătate! După şase ani de facultate şi alţi patru de rezidenţiat, un medic e umilit cu cîteva sute de lei, numai cît să nu moară de foame. De unde să le dea medicilor drepturile salariale, cînd preşedintelui îi trebuie avion de 60 de milioane? 

Parcul auto al Guvernului trebuie înnoit, la Bechtel trebuie să plătească hoţia şi prostia, şi amenzile la C.E.D.O. şi datoriile din campania electorală. Apoi, nu trebuie să le asigure nişte venituri substanţiale odraslelor, nepoţilor şi cumetrilor? Ce să mai dea pentru sănătatea naţiunii? 

Deşi România se află astăzi într-un deficit îngrijorător de medici, ei şi-au spus că prea mulţi medici strică! Adică le strică planurile. 

Românii ar avea şansa să se trateze mai uşor, pensionarii n-ar mai muri aşa iute, şi guvernanţii ar fi nevoiţi să cheltuiască în continuare cu pensia lor, în loc să-şi pună deoparte un ban alb pentru zile negre.



Sursa: MCP Press Agency, Irina Zaharia

4 comentarii:

  1. Românii, tot mai dezamăgiţi de politicieni, în special de premierul Ponta
    http://www.youtube.com/watch?v=l6Y_gz8PDOc

    RăspundețiȘtergere
  2. V-am adaugat link-ul blogului pe blogul meu la sectiunea Bloguri Utile. As fi incantat sa faceti acelasi lucru cu blogul meu. O zi buna!

    http://valter-cojman.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  3. Va multumesc, tinem legatura in continuare, cu cele dorite!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multi au inteles ca atunci a fost lovitura de STAT.. Multi au inteles ca unul este doctor pe baza de teza plagiata,...si unul este doar un istoric ce nu cunoaste istoria acestui popor ... Dar putini au inteles ca nedreptatea in aceasta tara este pentru cei ce au inteles adevarul adevarat ... Sa speram ca la viitoarele alegeri vor intelege mai multi pe cine trebuie sa voteze .. Pe cine se poate conta si in aceasta tara...

    RăspundețiȘtergere