vineri, 4 octombrie 2013

După ultimele două bombe primite de la aleşii neamului, indiscutabil: "Urmează Sărăcie Lucie"!


ATAC LA INDEPENDENŢA JUSTIŢIEI

Asistăm la o nouă bătălie pentru 

controlul justiţiei”

 Preşedintele ar putea rupe pactul de coabitare cu premierul


Preşedintele ar putea rupe pactul de coabitare cu premierul 


Acum la nici un an de la parafarea înţelegerii înlăturarea procurorului Lucian Papici din fruntea secţiei I a DNA ar putea fi picătura care a umplut paharul şi îi determină atât pe preşedinte cât şi pe premier să denunţe imixtiuni în justiţie.
După ce iniţial îi prelungise mandatul în această funcţie, procurorul general  Tiberiu Niţu s-a răzgândit şi l-a retras pe Lucian Papici din postul de şef al secţiei I în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Important de precizat, procurorul Papici este cel care a finalizat urmărirea penală în dosarul referendumului, în care este cercetat vicepremierul Liviu Dragnea.

Acum, presedintele Traian Băsescu spune că "Cineva s-a băgat cu bocancii în Justiţie" şi că “s-a urcat cu picioruşele pe Niţu",  în timp ce premierul consideră că gestul şefului statului de a discuta cu procurorul general reprezintă o brutală ingerinţă în acţiunile puterii judecătoreşti.

 Între timp, procurorul Lucian Papici s-a adresat CSM căruia îi cere să-i apere reputaţia profesională şi imaginea publică.

Jurnalistul Adevarul Ion M. Ioniţă spune că asistăm la un nou episod în bătălia pentru controlul justiţiei



"Un semn de involuţie în ce priveşte civilizaţia politică din România"




 ATAC LA LIBERTATEA PRESEI 


Unul din membrii CNA critică modificările pe care Guvernul 

vrea să le aducă la Codul Insolvenţei şi 

care ar putea închide zeci de televiziuni.


Valentin Jucan (CNA): Guvernul Ponta atacă libertatea presei
Valentin Jucan (CNA): Guvernul Ponta atacă libertatea presei 

"Sunt zeci (de televiziuni, n.red.), nu doar câteva. Nu este prima dată când ne confruntăm cu măsuri care afectează presa, libertatea presei, măsuri care sunt luate pe ascuns, fără dezbatere publică. Am spus această nouă măsură, nu este binevenită, mai ales pentru că laşi la îndemâna oricui, închiderea unui post de televiziune. Oricine poate cere insolvenţa unei televiziuni pentru orice sumă de bani. În acest moment, noi nu putem suspenda o licenţă. Nu există un asemenea termen în lege. Există retragere a licenţei, dar aceste situaţii sunt foarte puţine şi reglementate în lege. Legiuitorul a dorit să nu se poată întâmpla aşa ceva uşor. Practic prin această măsură nu dai posibilitatea audiodifuzorului să se reorganizeze pentru că dacă îi iei principalul obiect de activitate, emisia, nu mai au cum să funcţioneze, nu mai pot aduce bani. Nu mai au obiect de activitate. Discutăm de închiderea televiziunii. 

E vorba de zeci de radiodifuzări. Dacă va apărea în Monitorul Oficial nu voi vota niciodată suspendarea licenţei pe un astfel de criteriu. Nu cred că acest moment este întâmplător, având în vedere raportul de ţară pe justiţie, cred că acest moment a fost găsit ca prielnic, ce se poate întâmpla mai rău decât să fie rău. 

Mă voi adresa Comisarului European pe Justiţie, pentru că este un atac la libertatea de expresie", a declarat Valentin Jucan la Realitatea TV. 

http://www.realitatea.net/valentin-jucan-cna-guvernul-ponta-ataca-libertatea-presei_1285123.html

Tragic şi adevărat: falimentul vine de la Casa Națională de Pensii şi bineînţeles, de la aleşii neamului, care au rămas aceiaşi comunişti…

Premierul Victor Ponta 
a dezamăgit pe toţi românii.

 
Premierul Victor Ponta: 
ori este legislativ, ori este executiv? 





La ce trai să sperăm, dacă...
"politica"este departe de "democraţie"?
Sursa: MCP Press Agency, Mihai Georgevici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu