duminică, 30 decembrie 2012

Tot ceea ce pierdem, pierdem pentru totdeauna (este cazul regelui Mihai).




Am pierdut 
moşteniri destule... comunismul, regele Mihai, etc. 
............................................................................................
dacă n-am pierdut SPERANŢA,
încă n-am pierdut nimic!



Vă prezint în continuare un material care confirmă veridicitatea citatului lui Octavian Paler 

(n. 2 iulie 1926 — d. 7 mai 2007)
fost scriitor, jurnalist şi editorialist român, comentator al fenomenelor politice şi culturale româneşti.

Marcel Tolcea, despre 30 decembrie 1947: “O zi ruşinoasă pentru istoria noastră. Stalin şi slugile lui au pângărit nu un om, ci o instituţie”

În 30 decembrie 1947 - Palatul Regal este înconjurat de trupe sovietice şi unităţi române fidele comuniştilor. Sub şantaj şi ameninţat cu pistolul de către Petru Groza, Regele Mihai este nevoit să abdice.

Data de 30 decembrie 1947 este o zi tristă în istoria României. Este ziua în care comuniştii proclamă Republica Populară Română. Pentru că astăzi nu se mai vorbeşte despre aceast eveniment din urmă cu mai bine de 60 de ani, scriitorul timişorean Marcel Tolcea, un regalist convins, a ţinut să amintească pe blogul său însemnătatea acestei zile. 

 

“În mod normal, 30 decembrie ar fi trebuit să fie un fel de o a doua zi naţională. În 30 decembrie 1947, România a devenit republică în urma abdicării Regelui Mihai. Marea familie a statelor republici consideră că un asemenea moment este unul fundamental. Franţa de astăzi, de pildă, se revendică din momentul abolirii monarhiei la 1789. Nu vă enervaţi: aici nu încape nicio asemănare! Ziua Republicii, sărbătorită cu emfază în comunism, nu a fost decât Ziua Sovietizării României! A fost ziua în care sovieticii au înconjurat Palatul Regal cu tancurile şi l-au şantajat pe tânărul nostru Rege să abdice. O zi ruşinoasă pentru istoria noastră fiindcă, atunci, Stalin şi slugile lui (Dej, Pauker, Groza) au pângărit nu un om, ci o instituţie”, afirmă Marcel Tolcea, directorul Muzeului de Arte din Timişoara.

 

În 30 decembrie 1947, Petru Groza, primul ministru al României, a ceut o întrevedere cu Regele Mihai, pentru a discuta „o chestiune de familie”. Palatul Regal este înconjurat de trupe sovietice şi unităţi române fidele comuniştilor. 

 

Sub şantaj şi ameninţat cu pistolul de către Petru Groza, Regele Mihai este nevoit să semneze abdicare. I s-a spus că dacă nu semnează, vor fi ucişi cei peste o mie tineri regalişti care erau arestaţi. 

În 3 ianuarie 1948 - Regele părăseşte România cu trenul, alături de mama sa şi de câţiva apropiaţi. 

 

“Şi acum, după mai bine de 60 de ani, ura şi dispreţul faţă de Rege nasc avortoni. Uitând că Majestăţii Sale nu i s-a luat taina mirungerii, ci doar regatul, emanaţii roşii de după 89 i-au lipit o jegoasă şi ineptă etichetă: ex-regele! Din păcate, dacă sub comunism era greu să spui asta, imediat după 1989 Biserica Noastră ar fi trebuit să spună că, în iconomia tainelor, Regele nu poate fi „divorţat” nici de Biserică, nici de Ţară!”, este de părere Marcel Tolcea.

 

Regele Mihai declară la Londra că abdicarea sa a fost obţinută prin forţă şi în consecinţă este nulă. Ca urmare a acestor declaraţii, guvernul comunist retrage cetăţenia română regelui şi membrilor familiei regale. Sunt confiscate toate proprietăţile regale. 
http://adevarul.ro/locale/timisoara/marcel-tolcea-despre-30-decembrie-1947-o-zi-rusinoasa-istoria-noastra-stalin-slugile-pangarit-nu-om-ci-institutie-1_50e01ce7596d72009150dafa/index.html


să devină o colonie!"


Care este soarta unui jurnalist de provincie neînregimentat, care nu vrea să trăiască din "firimiturile" vreunui baron local, indiferent de culoarea politică a acestuia?

E greu, trebuie să strângi din dinţi şi să încerci să rezişti până la capăt în perioada asta nu tocmai fericită, când presa a fost o zonă foarte afectată de criză şi bătălia politică. E greu să rezişti, să ai coloană vertebrală... Eu zic că am mers bine şi dacă am rezistat până acum, în aceste condiţii, sunt convins că va fi mai bine în viitor. Iar faptul că "baronii locali" există peste tot, mai ales în provincie, nu face decât să-mi dea de lucru.


Ai trecut peste faza cu sucu', berea, păpica la sindrofii şi pliculeţul la buzunar în diverse ipostaze. Cum ai rezistat?Foarte simplu, acum mai bine de zece ani, când am început să fac jurnalism de investigaţie mai aprofundat, cred că materialele pe care le-am scris şi mesajele pe care le-am transmis au dat de înţeles că nu este cazul să vină cineva cu pliculeţul la mine. Am aflat la un moment dat, în urma unei anchete, că mă căuta un fost baron local, actualmente preşedintele unei federaţii sportive internaţionale, să-mi dea pliculeţul. Ce să-i faci, n-a fost să fie, nu m-a găsit atunci... he, he! Era vorba de Marius Vizer, ce să ne mai ascundem după deget?! Supărare mare că omul lui nu m-a găsit, dar eu cred că a fost spre binele lui că nu m-a găsit atunci! În rest, cred că un jurnalist îşi face treaba atunci când transmite un mesaj destul de clar că nu poate fi "apelat", iar riscul de a fi deturnat este două ori mai mare decât cel al apariţiei articolului.


Ai demarat în ultima perioadă o serie de anchete privind devalizarea resurselor vitale ale României. În mare, dezbaterile publice s-au canalizat pe Roşia Montană, gazele de şist - Bârlad, Roşia Poieni... Se pare - ceea ce bănuiam de mult şi fără să folosesc cuvinte mari - că "sediul materiei" este cedarea pe nimic a tuturor resurselor ţării, cu complicitatea serviciilor de informaţii...Există o lege a tăcerii în presă, se ştiu multe lucruri, există o grămadă de informaţii pe care foarte puţini le fac publice. Într-adevăr, la nivelul percepţiei opiniei publice, e "la modă" Roşia Montană. S-a atras de atâtea ori atenţia că Roşia este doar vârful de lance, proiectele fiind mult mai multe, aproape toţi Apusenii fiind "acoperiţi" şi nu doar Apusenii. 


Avem Baia Mare, ajungem la Arad, apoi Caraşul... e vorba de o întreagă strategie de vânzare pe doi bani a resurselor naturale ale României, pe de altă parte - nu mi-e frică s-o spun - trădarea de ţară a făcut ca România să devină o colonie. Cineva, bazându-se pe câţiva baroni locali care iau firimituri, profită la maximum de resursele naturale ale unei ţări. Ba mai mult, se ajunge inclusiv la înstrăinarea terenurilor agricole, o altă resursă vitală.



“Adevărul deranjează, naivii suferă” Dar până când?

http://mcppress.ro/forum/viewtopic.php?pid=8684#p8684



Iată unde am ajuns datorită politicii din ultimii 23 de ani!


 

DEMNITATE NAŢIONALĂ ! 

este sloganul ALO.



(Avocat Gheorghe Dinu - Preşedintele ALO)


„ALO” este mărţişorul preferat de români, simbol al înnoirii politicii actuale.





Sursa: MCP Press Agency, Mihai Georgevici

3 comentarii:

  1. Politica românească, ultimii 23 de ani
    http://ro.netlog.com/mihaigeorgevici/blog/blogid=1547300

    RăspundețiȘtergere
  2. Introducerea monarhiei in Romania a fost un act de tradare din partea boierilor care se bateau pentru conducerea tarii.
    Alexandru Ioan Cuza a fost mai bun, mai competent decit toti regii care i-au succedat la putere.
    Ceea ce a facut Carol I nu este decit aplicarea minimala a reformelor initiate de A. C. Cuza. La fel si urmasii acestuia.
    Ex-regele Mihai I trebuie condamnat drept criminal de razboi, nu adulat ca mare om de stat. Chiar el, recent, a recunoscut ca nu a fost decit o marioneta in mina maresalului Ion Antonescu.
    Apoi, a trait in Elvetia, cu pensia platita de Romania si U.R.S.S., a semnat infamata Declaratie de la Budapesta in 1989, iar acum a venit sa fraudeze statul roman asa cum facusera si inaintasii sai.
    Pentru corectarea situatiei generate de aceasta propaganda promonarhista, difuzati si acest articol:
    http://ro.altermedia.info/politica/turpitudinea-ex-regelui-mihai_23610.html.

    RăspundețiȘtergere
  3. LOVITURI DE STAT AU FOST, SUNT SI VOR FI CAT VA EXISTA VIATA INDIFERENT DE PLANETA
    DAR AM TRECUT IN ALTA DIMENSIUNE PE DATA DE 21-12-12 .
    AM trecut in alta ERA
    Si vrem sa ne intoarcem la trecut
    Pe 30 decembrie 2012 pozitia Pamantului s/a schimbat cu cateva grade fata de pozitia Soarelui
    ALTA ERA ALTE SPERANTE ALTE VISE .
    TRECUTUL A FOST
    PREZENTUL ESTE
    VIITORUL IL VOM VEDEA
    LA MULTI ANI PENTRU NOUL AN 2013

    RăspundețiȘtergere