sâmbătă, 19 octombrie 2013

DACĂ „MASACRUL MAIDANEZILOR” ESTE O DIVERSIUNE, ATUNCI, CE ESTE „PONTAREA ROMÂNIEI”?








MASACRUL MAIDANEZILOR 

ESTE O DIVERSIUNE

oprescu  5Cea mai mare diversiune din ultima vreme in spațiul public românesc este povestea cu eutanasierea maidanezilor. Ea inventează un fals subiect, antagonizează cu cinism populația ca să ascunda o realitate supărătoare care ar fi trebuit să ducă la incheiera unor cariere și la niște socoteli. Ar trebui să ne întrebăm de ce a neglijat administrația ani de zile problema cîinilor vagabonzi de pe străzile orașelor. De cînd s-a întîmplat tragedia sfișierii unui biet copil Ionuț Anghel - s-a pornit și mascarada. 

Lumea este stîrnită  împotriva cîinilor. Ei au fost găsiți vinovați.

Ca să scape de răspunderi, să iasă cu fața curată la sector și capitală, din alte orașe, unii șmecheri au lansat povestea cu eutanasierea cîinilor, cu strîngerea lor de pe străzi.
ontanuIn cadrul aceleiași operațiuni de diversiune s-au dat numeroase declarații despre nr. prea mare al cîinilor. Apropo, cînd au observat primarul și ceilalți această realitate cu care noi ne confruntăm zi de zi? Cind i-au numărat ? Au vorbit intens despre lipsa de fonduri, etc. Au scos din jobene tot felul de subiecte irelevante. 


Ideea este simplă - se deturnează atenția de la adevărații vinovați pentru a arăta cu degetul spre altcineva, mai ales spre cîini. Dacă observați toți sunt vinovați, în afară de primari și membrii consiliilor lor. Asta face că îi plătim degeaba. 

Vinovați sunt întîi locuitorii, plătitorii naivi de taxe și impozite, apoi firește cîinii, vecinii, veterinarii, ONG-urile. Urmează în ordine extratereștrii, vampirii, rîndunicile, brotacii, starea vremii. Nu cei în cauză, Doamne ferește! Ei nu.


Cred că pentru această tragedie sunt vinovați oameni, mai puțin cîinii. Dintre ei sunt vinovați nu toți oamenii, ci cei care aveau sarcina să rezolve această problemă. Tragedia a fost posibilă tocmai pentru că aceia nu au luat măsurile care se cereau de mult. Pe lista responsabililor sunt Oprescu, Onțanu și membrii consiliului. Asta nu înseamnă că la ceilalți primari situația diferă. Au avut norocul că nenorocirea să se nu se întîmple în sectorul lor. Luați la bani mărunți ar apare aceleași carențe, furtișaguri, neglijențe. Asta la Bucuresti, ptr că nici in țară lucrurile nu stau altfel. Că lucrurile s-au petrecut la Bucureșți este o pură intîmplare, ceasul rău. Mîine s-ar putea întîmpla în oricare oraș.
126Toți aceștia ar trebui ofere locuitorilor explicații. Din bun simț ar trebui să spună măcar “regret cele întîmplate”. Intrebările la care ar trebui să răspundă ar fi – de ex, de ce au neglijat înmulțirea ciinilor, ce s-a făcut cu bugetele alocate, în buzunarele cui ajuns banii, cine este răspunzător ptr că la Bucureti situația a scăpat de sub control ? Cum s-a ajuns să avem 60.000 de ciini fără stăpîn, fără ingrijire, fără hrană, nedeparazitați, nevaccinați etc. ? Era treaba cui să aibă grijă ? A Sfîntului Duh !? Cine e vinovat că legea, bună/rea, nu a fost respectată chiar de către autoritați ? Cine plătește pentru asta !? 


Cine se face vinovat că Primăriile nu au făcut nimic sau prea puțin în acești ani!? 
De ce nu au luat pină acum măsurile care se impuneau ?
418Timp au avut destul. Onțanu e primar de cînd nici el nu mai știe, l-a uitat Dzeu în fotoliul la umbra mantalei de general pe care o ține in birou atîrnată în cuier. Oprescu e la al doilea mandat. Ambii au preferat acum să deturneze atenția spre cîini, găsiți mari vinovați. Dacă Oprescu e de bună credință, ca să iasă din asta trebuie să demită urgent pe cei vinovați direct, altfel ia totul asupra lui. Dacă nu o face, înseamnă că acoperă autorii tragediei, dar și Mafia aferentă din Primărie. Inseamnă că e un primar slab, controlat de aparatul administrativ prea mare și prea corupt ptr care totul este o afacere, un prilej de cîștiguri. Inclusiv sfîșierea unui copil de un ciine sau masacrarea cîinilor în perioada următoare. Atenție - sub patronajul său de primar care vede, știe și nu acționează. Oprescu are ocazia acum să decidă de ce parte este! A Mafiei care a înșfăcat bugetele ani de zile, sau a celorlați care așteaptă încă să-și onoreze promisiunile din campanie. Dacă vrea să fie un mare primar trebuie să combată Mafia, să îi ia pe bucureștenti aliați, să denunțe public afacerile murdare care se fac în jurul lui.


Diversiunea asta a produs prea multă dezbinare și ură. Orașele s-au  umplut de cîini fără stăpîn sub ochii indiferenți ai primarilor și consiliilor locale. Ei trebuie acum să răspundă. Măcar niște demisii/demiteri tot merită povestea asta extrem de tristă.


www.stelian-tanase.ro/masacrul-maidanezilor-este-o-diversiune/?fb_ref=recommendations-bar








PONTAREA ROMÂNIEI



Examentul de politician al lui Victor Ponta este afacerea Roşia Montană. Şi-a pus toate cărțile pe această miză. D-asta își adună forțele, își  mobilizează aliații, atacă adversarii proiectului. Manifestă apăsat în toate ocaziile interesul lui pentru acest proiect bazat pe cianuri al RMGC. Vrea neapărat să se facă. E aproape induioșător cum insistă, cum se bate avocățește ptr ideea lui fixă. Apăsînd prea tare pe pedală, personalizind prea mult, Ponta isi joacă pe acest proiect cariera politică atît de dragă. Dacă pierde, nu știu dacă va pleca printr-o demisie de la guvern, dar sigur va avea mult de suferit ca imagine, autoritate în partid și în guvern, pe plan extern. Dacă va cîștiga pariul, și legea trece prin Parlament, va avea de înfruntat în alegerile de anul viitor voturile celor care sunt adversarii proiectului, fff mulți. Mai mulți decit cei care îl susțin. 

Jocul din Parlament, cu demnitarii cumpărati, 
deveniți peste noapte favorabili proiectului, 
la urne nu va mai funcționa

Ponta va încasa o infrîngere severă ptr. că va plăti costurile încăpățînării lui de a sustine un proiect f. nepopular.

ponta rosia montanaDar deocmadată vrea cu orice chip votul Parlamentului și să iasă bine față de cei de la RMGC. Ce le-a promis, la ce s-a angajat, cine pune presiune pe el și cum, nu știu. Mă întreb cine il controlează, cu ce, dacă il obligă la asemenea atitudine, uneori jenantă. Ponta pare un om speriat că ar putea pierde pariul. De ce? E un mare mister. Subiectul Roșia Montana părea pe agenda sa ceva secundar. Ponta nu s-a preocupat decit rar de el. I-a fost chiar adversar pină de curînd. Brusc a intrat cu legea în ședință de guvern,ponta rosia montana 3 a luat votul unor miniștri nepregătiți. A trimis legea la Parlament incălcînd mai multe norme și a început o campanie de mare lobbist ptr. extragerea aurului cu cianuri la Roșia Montana. Este ajutat de mai multe televiziuni fidele lui, sau finanțate de RGCM.
In toată povestea asta Ponta (de ce ?) s-a implicat cu titlu personal. Nu e vorba de PSD, de guvern, de USL, ci de persoana lui, de voința lui pe care vrea să o impună altora. E vorba de interesul lui pe care vrea să il realizeze. Poate lucrurile nu sunt așa, dar așa se văd. Face personal un joc intens de imagine - vezi coborîrea folclorică în mină, vizita în Finlanda, aparițiile frecvente tv. etc. Este de fapt manipularea și confuzionarea publicului, plus dezbinarea opozanților. O tehnică veche. Ptr asta a adus în discuție elemente parazitare - Soros, ungurii, interesele străine, despăgubirile etc. – toate niște aiureli fără substanță, simple diversiuni ieftine. Cu ele urmărește schimbarea raportului de forțe pro-conta RMGC. 

E clar că opinia publică din România refuză acest proiect ptr. că îl consideră periculos. Ideea că se va lucra cu cianuri, că pînza freatică ar putea să fie o infectată, că apa cu cianuri din lac pe vreme caldă se va evapora și noi vom respira acel aer, crează o mare îngrijorare.

ponta rosia montana 4


Unde va fi atunci dl. Ponta cînd se produce un accident !? Nicidecum în Apuseni. Nu va fi o victimă a RGCM. 

Dacă se va petrece peste 100 de ani va fi la Ghencea Militar sau Bellu. Dacă tragedia se va petrece  in următorii 30-40 de ani va fi in Elveția la una din proprietatile sale pe care le va cumpăra din salariul de premier, cum altfel. 




Noi ceilalți vom fi pe aici să respirăm bunul aer al patriei, 
să bem apă de la cișmea etc, cu toate riscurile. 

Nici aliații lui de azi nu cred că se vor plictisi prin Apuseni. 

Mai curînd își vor vedea de treabă prin Occident.


OMS: Poluarea prezentă în aer, 

clasificată drept cancerigenă


Centrul Internaţional de Cercetare a Cancerului (IARC), o agenţie specializată a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a anunţat joi că a clasificat 
poluarea prezentă în aer drept cancerigenă.




 ‘Experţii au concluzionat că există suficiente dovezi pentru a afirma că expunerea la poluarea din aer cauzează cancer la plămân. De asemenea, au notat o asociere pozitivă cu un risc crescut de cancer la vezica urinară’, a precizat IARC într-un comunicat citat de AFP.
Acestea sunt concluziile la care au ajuns experţii reuniţi mai multe zile la Lyon pentru a analiza studiile efectuate pe mii de femei şi bărbaţi urmăriţi timp de mai multe decenii, a precizat dr. Dana Loomis într-o conferinţă de presă la Geneva.
Se cunoaşte deja că poluarea aerului – cauzată în special de transport, generarea electricităţii, emisii industriale sau agricole şi încălzirea locuinţelor – creşte riscurile pentru o gamă largă de boli, precum cele respiratorii sau cardiovasculare. ‘Ştim acum că poluarea aerului nu este numai un risc major pentru sănătate în general, ci şi o cauză principală a deceselor în urma cancerului’, a afirmat, la rândul său, dr. Kurt Straif de la IARC, citat de Reuters.
Deocamdată, datele nu au permis să se stabilească dacă un anumit grup al societăţii (femei sau bărbaţi, tineri sau vârstnici) sunt mai vulnerabili, scrie AFP. Însă, ‘cele mai expuse persoane (la aerul poluat) sunt cele mai vulnerabile’, a continuat dr. Straif.
‘Aerul pe care îl respirăm a fost contaminat cu un amestec de substanţe care cauzează cancerul’, a adăugat acesta.
Cele mai recente date de care dispune centrul arată că, în 2010, 223.000 de persoane au decedat în urma unui cancer la plămân legat de poluarea aerului.
Poluarea aerului se adaugă la alte peste 100 de substanţe care cauzează cancer, precum azbestul, plutoniul, praful de siliciu, radiaţia ultravioletă şi fumul de tutun.
‘Există modalităţi eficiente de a reduce poluarea aerului şi, dat fiind nivelul de expunere care afectează oamenii din întreaga lume, acest raport ar trebui să trimită un semnal puternic comunităţii internaţionale ca aceasta să ia măsuri’, a declarat directorul IARC, Christopher Wild, potrivit agenţiei de presă britanice.
IARC îşi va publica săptămâna viitoare concluziile în mod mai detaliat, în revista medicală britanică The Lancet. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)





Cu afacerea Roșia Montana România este pontată, taxată, acontată. Ea poate să spună fericită că a făcut un sluj reușit (aplauze), fiind vindută pe preț de nimic chiar de liderii ei. Cui !? Unor interese de prea departe.


STELIAN TANASE

FOTO www.stelian-tanase.ro  www.citynews.ro www.news.timisoara.ro.  www.wall-street.ro,








bună dimineaţa, români! 
bună dimineaţa, România!

Mă uit pe diverse canale media din străinătate şi văd cum cetăţenii străini vorbesc cu mândrie despre patriotism, naţiunea de care aparţin sau patria lor. 

Francezii vorbesc cu mândrie despre patriotismul francez

americanii pun mai presus de orice patriotismul,

iar germanii consideră patriotismul 


cel mai important lucru din viaţa lor. 
Pentru toate p...Vezi mai mult...













Sursa: MCP Press Agency, Tudorel Dobre





Un comentariu:

  1. Distinstinşi domni cărora v-am dat votul de încredere,


    Gestul pe care l-a făcut excelena sa d-ul prim-ministrul Victor Ponta de-a adopta un "maidanez" poate fi considerat: lăudabil, din milă, propagandistic, exemplu personal pentru protipendadă, un zâmbet lângă un "căţel" imortalizat pe coala de hârtie, transmis pe toate posturile TV. şi de ce să nu recunoaştem... că şi domnia sa este om şi are suflet pentru necuvntătoare...
    Dar aceasta nu-i soluţia cea mai fericită!
    Domnilor, iubitori de câini, pisici... (animale ale străzii, abandonate), care aveţi la dispoziţie miliarde de lei (roni) ca să ţineţi depozite de câini şi să profitaţi fără scrupule de soarta acestor fiinţe bătute de Dumnezeu, dacă vă e milă de câini şi voiţi să le salvaţi viaţa, procedaţi astfel:


    - OFERIŢI FIECĂRUI ŢĂRAN (FIINDCĂ EI AU NEVOIE ÎN GOSPODĂRIE SĂ-I APERE AVUTUL) SAU UNUI OMCE VREA UN CÂINE LA CASA LUI 500 LEI.

    - CEL CARE IA UN CÂINE SĂ AIBĂ GRIJĂ DE EL (CU ACTE) DAŢI-I 5OO LEI (CINCI MILIOANE VECHI) ŞI VEŢI VEDEA CĂ VOR VENI ATÂŢI OAMENI DE LA ŢARĂ SĂ-I ADOPTE CĂ NU VEŢI MAI AVEA MAIDANEZI SĂ LE OFERIŢI.

    Asta ar fi soluţia cea mai bună, că bani sunt destui, iar cei ce se dau în stambă prin demonstraţii de stradă, vor să-şi câştige simpatia oamenilor (oamenii politici pentru a primi voturi în acmpaniile electorale)
    Calcul matematic foarte simplu.

    Din calculele şi afiramţiile celor care zic (bnoi avem grijă de câini) se cheltuiaec în jur de 500.000.000 lei/an (minim, başca donaţii ţi tot felul de şmecehrii de-a cheltui banii în folosul unor şnapani)
    500.000.000:500lei/câine=1.000.000 câini ce pot fi sdoptaţi

    NOTĂ: În contractul de adopţie (act juridic "vânzare plătită - cumpărare "adopţie") va fi trecută următoarea condiţie:

    - Timp de 3 ani vei fi controlat (posesor de câine X,N...) iar dacă nu-l mai ai, l-ai înstrăinat, l-ai pierdut, să dai banii înapoi, plus o majorare de 3%. (Dispariţia, moartea... vor fi dovedite cu acte, ce vor avea semnătura dr. veterinar şi de la Consiliul popular al comunei, oiraş, etc)
    Cu stimă şi înaltă preţuire, fiindcă dvs. truditori ai condeiului luptaţi pentru întronarea ADEVĂRULUI în România.
    Scriitor-compozitor
    Marin voican-Ghioroiu.


    C R E Z U L U N E I M A M E
    Mamei lui Ionuţ, copilul de 4 ani, omorât de câini în parcul Tei

    Candela mai lăcrimează după tine, dragul meu!...
    Picături de ceară caldă, cad şi sfârâiesc mereu.
    Azi secaţi sunt ochii mei de durerea ne-ncetată,
    Viaţa-n doliu mi-e cernită, soarele nu se arată.

    Ştiu că n-am să te mai văd, dar în flacăra plăpândă,
    Simt cum sufletu-ţi se zbate şi ar vrea ca să pătrundă,
    Chiar în inima-mi rănită… să mă mângâie cu milă,
    Să mă-mbărbăteze-n viaţă şi curajul să mi-l ţină.

    Frăţiorul lui întreabă: "Ionuţ când o să mai vină?"
    Soartă crudă, blestemată!… Inima ta nu suspină?
    Nu se frânge de durere, iar de mine nici că-ţi pasă…
    Pentru ce m-ai pedepsit şi-ai fost tare nemiloasă!

    Vina mea, care să fie!.. rău la nimeni n-am făcut;
    Singură să fiu de-acuma, şi copilul în mormânt?
    Doamne, viaţa mi-e distrusă şi-ntunecată mereu...
    Sfine bun, să-i pedepşeşti pe toţi ce-mi făcură rău!

    Din durerea mea amară, dă otravă şi s-o beie…
    Celor care m-au lovit; viaţa lor în iad să steie!
    Doliu poarte ca şi mine, şi să fie blestemaţi!...
    Disperarea mea s-o simtă în inimă şi-n ficaţi.

    Este crezul unei mame care întruna se roagă:
    Să aveţi aceeaşi soartă şi Dumnezeu să vă vadă
    Aţi stins clipa fericirii unei mame ce suspină;
    Pedepseşte-i preasfinţite şi de ei să nu ai milă!

    Marin Voican-Ghioroiu

    RăspundețiȘtergere