marți, 29 octombrie 2013

Este posibil ca un premier să fie împotriva constituţiei şi a democraţiei?Guvernul vrea interzicerea adunărilor publice!

on ( 56 ) 
 

Legea marţială în România? 
Ministrul de Interne Radu Stroe a înnebunit!


ŞEDINŢĂ de URGENŢĂ la Ministerul de Interne, pe tema MITINGURILOR. Stroe: “Să înceteze” (realitatea.net).

Ce vrea ministrul pur şi simplu nu se poate legal. Nu numai în România: în nici o ţară europeană. Nici în SUA. Nicăieri unde există democrație.
Pur şi simplu, nu ai cum să interzici oamenilor să manifesteze pentru ceea ce doresc. Mai ales că manifestațiile anti-Roşia Montană au fost chiar dezamăgitor de pașnice. Pe ce motiv să le interzici?
Singura variantă în care adunările publice pot fi obligate să se disperseze, așa cum a ordonat ministrul Radu Stroe, este dacă se declară stare de urgenţă, stare de asediu, sau legea marțială, cu suspendarea Constituției. Adică o lovitură de stat.
Dar dacă faci asta, băi Ponta, este greșeala vieții tale. Rămâi nu doar fără şpăgile de la RMGC şi Chevron.
Rămâi şi fără cap!

Reacţia românilor:


Cosmin:
Stroe vrea cam multe…i s-a urcat la cap de când Ponta a dat undă verde jandarmilor să ne ciomăgească.
Mihai:
I-auzi la Stroe: Protestele trebuie să înceteze ! Peste cadavrele voastre! -nu ale noastre, boule !
Ovidiu:
Nu ştiu ce tot declară Stroe şi alţi dobitoci. Legea 61/1991 e clară. Adunările publice se declară nu se autorizează.:

  
Simionesei1:

Radu Stroe, boule ce eşti, mitingurile sunt organizate de poporul român, toţi suntem organizatori, toti suntem nemulţumiţi, toţi suntem trădaţi şi furaţi. Trebuie să luaţi măsuri împotriva poporului? Vei lua tu cu mascăriciul de Ponta măsuri împotriva noastră? Ştiţi de ce au prins atâta curaj şobolanii comunişti?

Pentru că poporul român nu are arme. Şi pentru că românii nu mai au pregătire militară: aşa că ne consideră nişte cârpe vorbitoare, bune doar să plătească taxe.
În rest…că-i înjurăm pe internet, că dăm like-uri şi semnăm petiţii…îi doare fix în cot! Pentru jigodiile astea, doar banii contează. Iar banii noştri sunt la ei! Ei bine, o să schimbăm situaţia.
Din acest moment, Mişcarea Antitaxe şi Capitalism pe Pâine vor îndemna stăruitor toţi românii, la greva fiscală.
Iar Brigada Vlad Ţepeş va începe un program de antrenamente paramilitare şi guerilă. urbană (perfect legale şi autorizate), de preferinţă cu arme reale, pentru oricine vrea să înveţe să se apere. Un popor dezarmat este un popor de sclavi.


ActiveWatch și Reporteri fără Frontiere protestează față de modificările propuse de Guvern Legii Insolvenței

Publicat Vineri, 4 Octombrie 2013
04.10.2013
București/Paris/Bruxelles

ActiveWatch și Reporteri fără Frontiere condamnă decizia Guvernului României de a adopta în totală lipsă de transparență un act normativ ale cărui prevederi pun în pericol libertatea presei și dreptul la informare al publicului. Prin susţinerea acestui act normativ, Guvernul deschide un nou capitol în istoria controlului politic şi economic al instituţiilor de presă din România.
În ședința din 2 octombrie, Guvernul României a adoptat Ordonanța de urgență privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, care prevede suspendarea licențelor audiovizuale în cazul societăților comerciale care intră în procedură de insolvență. Ordonanța a fost publicată azi în Monitorul Oficial al României nr. 620 din 4.10.2013.

ActiveWatch și Reporteri fără Frontiere consideră că articolul de lege menționat:
- Intră în flagrantă contradicție cu articolul 30, alin 2 din Constituția României care precizează că “nicio publicație nu poate fi suprimată”, punând astfel în pericol dreptul constituțional la liberă exprimare.
- Sabotează atribuțiile instituționale ale Consiliului Național al Audiovizualui (CNA), instituție care, prin lege, este “autoritate unică de reglementare în domeniul politicilor media audiovizuale” (Art.10, alin 2 din legea 504/2002 a audiovizualului).
- Intră în contradicție și cu alte prevederi din legea audiovizualului care definesc condițiile în care licența audiovizuală poate fi retrasă. Conform legii audiovizualului, CNA este singura instituție care poate elibera sau retrage licențe audiovizuale. Suspendarea licențelor nu există în legea audiovizualului.
- Este discriminatoriu, fiind dedicat exclusiv mediului audiovizual, deși există și alte sectoare ale economiei care funcționează pe baza unor licențe eliberate de autorități publice.
- A fost adoptat într-o totală lipsă de transparență, fiind introdus în ziua votului, deși proiectul de lege fusese supus dezbaterii publice în urmă cu o lună.
- Intră în flagrantă contradicție cu însuși scopul procedurii de insolvență, de a ajuta societățile aflate în dificultate să se redreseze.
ActiveWatch și Reporteri fără Frontiere cer Parlamentului să respingă acest articol care pune în pericol libertatea presei și dreptul cetățenilor la liberă informare.
De asemenea, cele două organizații se vor adresa Comisiei Europene în legătură cu această gravă amenințare la adresa libertății presei comisă de Guvernul României. În acest sens vor fi sesizați Comisarul pentru justiție, drepuri fundamentale și cetățenie, Viviane Reding și Comisarul pentru comunicații, conținut și tehnologie, Neelie Kroes.

Art. 81 (3) din Ordonanța de urgență privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență:

În cazul în care activitatea debitorului se află sub incidenţa prevederilor Legii audiovizualului nr.504/2002, ca urmare a deschiderii procedurii şi până la data confirmării planului de reorganizare se suspendă licenţa audiovizională, în sensul Legii audiovizualului nr.504/2002, cu modificările şi completările ulterioare, cu începere de la data primirii comunicării de către Consiliul Naţional al Audiovizualului. În planul de reorganizare vor fi prevăzute condiţiile de exercitare a dreptului de a difuza, într-o zonă determinată, un anume serviciu de programe, condiţii ce vor fi suspuse aprobării prealabile a Consiliului Naţional al Audiovizualului.


Contact:

Răzvan Martin - ActiveWatch razvan@mma.ro, 0729199393
Antoine Héry - RSF eu@rsf.org, +33144838465


NOTĂ!
În atenţia 
GUVERNANŢILOR 

(care nu cunosc legile)
şi a 
PREMIERULUI


(care nu respectă constituţia)
Democraţia este sistemul social care face posibilă 
existenta idiotului alături de geniu. 

Dar ea se deosebeşte de egalitarismul comunist prin lege. În democraţie legea funcţionează, 
în vreme ce în comunism legea nu există; e tiranie. 
  
Cugetări memorabile
de Petre Ţuţea
Miniştrii cercetaţi din echipa premierului Victor Ponta
sunt acum în topul guvernelor penaleAm ajuns la momentul: „LEGE şi ORDINE"!


constituţia şi democraţia?

Sursa: MCP Press Agency, Mihai Georgevici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu