marți, 26 martie 2013

A început demontarea capitalei:"Bucureştiul meu iubit"?


ULTIMA ORĂ. Primăria Capitalei spune că va ”dezmembra” Hala Matache ”cu celeritate” şi că va păstra elementele componente pentru o reconstrucţie ulterioară






După ce aseară mai multe macarale au început demontarea Halei Matache, Primăria Capitalei face precizări privind modul în care acest lucru a avut loc.

„În vederea operaţiunii de demontare a halei s-au obţinut atat avizul pentru conceptul de strămutare eliberat de Ministerul Culturii, precum şi avizul Direcţiei de Cultură şi Patrimoniu Bucureşti”, precizează primăria într-un comunicat.

Edilii spun că proiectul de desfacere a primit autorizaţia de dezmembrare, în vederea executarii lucrărilor pentru demontarea elementelor artistice componente ale Halei “Matache Macelaru”. Primăria susţine că după ce vor di demontate piesele din Hala Matache vor fi depozitate în condiţii optime pentru reconstruirea clădirii pe un alt amplasament.
„Lucrările vor fi executate cu celeritate, având în vedere situaţia de disconfort prelungit a locuitorilor din zonă,(disconfort creat de nenumărate contestaţii ale lucrării depuse atât la instanţele din Bucureşti cât şi la cele din Cluj-Napoca) precum şi impactul negativ asupra agenţilor economici, astfel încât operaţiunea de desfacere să fie finalizată cât mai repede”, mai spun edilii.
Primăria mai arată că „ faza avizării PUZ-urilor corespunzătoare diametralei Nord-Sud este independentă de decizia strămutării Halei Matache, aceasta din urma reprezentând un imobil aflat în proprietatea privată a Municipalităţii, încă din anul 2010”






Iată un răspuns din partea MCP Press Agency:

Am rămas cu aceleaşi scheme comuniste: azi mutăm o locuinţă, hală, biserică, mâine tot la fel, schimbăm locaţia unui stadion, instituţie, etc. Urmează poate chiar şi un oraş, precum Sibiul sau o capitală cum e Bucureştiul, nu? Acesta e modelul lui Ceauşescu: ne deranjează normal, iniţiativa străinilor, dar a românilor şi culmea, a primarilor, de a face tot ce doresc, precum secretarii de partid, chiar nu ne interesează?

Nu cumva cei care ne conduc folosesc acelaşi material propagandistic al comuniştilor, fiindcă au rămas în continuare la putere după 23 de ani? 




De ce? Pentru că în alte ţări există societate civilă, la noi aşa ceva...numai pe hârtie şi este aproape inexistentă, acesta este motivul pentru care politicienii îşi fac de cap şi ţara noastră a devenit ruşinea Europei.




BUZEŞTI EXCLUSIV. FOTO din 1973 de la documentarea pentru Casa Eminescu de pe Buzeşti nr 5, demolată abuziv de Sorin Oprescu pentru noul sediu Petrom – OMV








Răspunsul postat de reprezentantul MCP Press Agency este:

La o distanţă de cca. 200 de m. de această hală, pe fosta stradă Buzeşti nr. 5 din sectorul 1, a existat o casă în care a locuit poetul Mihai Eminescu. A dispărut din patrimoniu sau a fost mutată şi ea pe undeva? 


Dacă pentru cei instalaţi acum la putere primează numai interesul banului, al aspectului infrastructural şi nu şi cel naţional, atunci vom regreta amarnic cu toţii, pentru că sănătatea rămâne în cele din urmă, cea mai importantă pentru cetăţeni. 

NOTĂ! 

Tot în aceeaşi manieră proceda şi Elena Ceauşescu la Casa Republicii: adică, seara pe la ora 19 vizita lucrările în construcţie: etaje, drumuri, corpuri, etc. şi în ziua următoare nu mai rămânea nimic, nu conta nici munca oamenilor, dar nici respectul faţă de ei. 


Credeţi că ne-am schimbat de-atunci? 











C O M U N I C A T  CU “D A R” 
( D e s t e a p t a – t e  A C U M ,  R o m a n e ! )







Sursa: MCP Press Agency, Mihai Georgevici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu