miercuri, 13 martie 2013

SOLUŢIA SALVATOARE A ROMÂNILOR, UN NOU PARTID: "ALO"


Şi dacă...

Românii au multă încredere 

în Biserică şi Armată 

şi mult mai puţină 

în Preşedinţie şi Parlament


Biserica, Armata, Poliţia şi Serviciul Român de Informaţii întrunesc o bună parte din capitalul de încredere al românilor, în schimb Preşedinţia, Parlamentul României, Parlamentul European şi Agenţia Naţională de Integritate se află în coada clasamentului, conform unui sondaj realizat de INSCOP Research, 
realizat în perioada 21-28 februarie.

"Biserica şi Armata beneficiază de încrederea publicului în mod tradiţional, fiind instituţii cu care cetăţenii nu au interacţiuni deranjante în mod curent. Totuşi, în comparaţie cu anii precedenţi, încrederea în Biserică şi Armată s-a diminuat de la cote de 75-80% la un nivel de sub 70%. Pe de altă parte, este important de precizat că Biserica şi Armata nu sunt instituţii în sensul în care sunt celelalte în privinţa cărora am cerut subiecţilor să îşi exprime gradul de încredere. Biserica şi Armata, ca denumiri, trimit mai degrabă la instituţii sociale generale decât la organizaţiile corespondente", au precizat realizatorii sondajului.



Potrivit acestora, cele două denumiri au o încărcătură simbolică şi istorică mai puternică decât Parlamentul, Guvernul, DNA sau primăriile, o mare parte dintre respondenţi având probabil în minte Armata în semnificaţia ei istorică şi simbolică.

Totodată, se apreciază că procentul semnificativ de încredere acordat Armatei, SRI şi Poliţiei poate fi legat de contextul social şi economic marcat de criză şi instabilitate care încurajează încrederea în repere instituţionale solide ale statului, capabile să acopere nevoia de siguranţă a oamenilor şi să transmită un sentiment de stabilitate.

Barometrul de opinie "Adevărul despre România" este un proiect de cercetare sociologică care îşi propune să aducă în spaţiul public, într-o formulă complexă şi sistematică, opiniile populaţiei cu privire la principalele probleme de pe agenda publică reală.



Barometrul de opinie are patru direcţii mari de cercetare: politica internă şi internaţională; economie şi mediu de afaceri; social - sănătate, educaţie, protecţie socială; viaţă şi societate.



Românii cred în Biserică, Armată şi SRI

"În analiza lor, realizatorii sondajului menţionează că „Biserica şi Armata beneficiază de încrederea publicului în mod tradiţional, fiind instituţii cu care cetăţenii nu au interacţiuni deranjante în mod curent.” Opinia lor pare a fi, însă, contrazisă de faptul că, într-o perioadă în care, la nivel declarativ, românii au o repulsie aproape patologică faţă de serviciile secrete, sondajul menţionat a dezvăluit că SRI este cea de a treia instituţie de forţă în care „respondenţii” au declarat că au încredere. Ce-i drept, nu toţi, ci doar 48 la sută. Cu adevărat ciudat este însă faptul că prea puţin „vizibilii” SRI-işti, care adeseori sunt acuzaţi că fac „poliţie politică” sunt mai apreciaţi decât angajaţii Poliţiei, cei în care, deşi se lovesc de ei pe toate drumurile, doar 47 la sută dintre românii chestionaţi au declarat că au încredere.
În rest, numai de bine: Primăria (dar nu se ştie care anume) se află la egalitate de „puncte” cu DNA, apreciate de 45 la sută dintre respondenţi. Iar SIE, altă instituţie „de forţă” depăşeşte, cu doar două procente, cele 40 la sută cu care este creditat Guvernul. Guvern care, oricât l-ar fi lăudat Premierul că ar avea ADN-ul legii în sânge, se află, la egalitatea de scor cu mult hulita ANI, căreia toţi USL-iştii ar dori să-i închidă gura definitiv". 

 


 atunci,






Rezerviştii serviciilor secrete, Armatei, Poliţiei 
şi-au făcut partid, denumit ALO

Pe scena politică a apărut un nou partid: Alianţa Lege şi Ordine - ALO - înfiinţată de foşti ofiţeri de Armată, poliţie şi servicii secrete, la care au aderat şi civili, între care doi jurnalişti şi un profesor universitar.

ALO este condusă de:  preşedintele Gheorghe Dinu, avocat, fost şef  până în 1997 al serviciului secret Constanţa  din structura Ministerului de Interne, denumită generic  "doi şi-un sfert", fost candidat la preşedinţie în 2004 ca independent;   de vicepreşedintele-general rezervist Constantin Bartolomeu Savoiu, care este şi Mare Maestru al Marii Loji Naţionale Române (MLNR 1880) şi vicepreşedinte al unei asociaţii militare care are în titulatura organizaţia Nord-Atlantică (NATO); de generalul rezervist Constantin Degeratu, fost şef al Marelui Stat Major General al Armatei; de generalii rezervişti  Nicolae Micador şi Marin Burgui,  de Adrian Radu şi Carmen Grama, foşti ofiţeri SRI, de profesorul universitar dr. Michael Chircor. Jurnaliştii care au aderat la acest partid sunt Laurenţiu Solomon şi Dan Coste.

Doctrina acestui partid ALO este un partid care "are drept scop dezvoltarea şi modernizarea societăţii româneşti prin promovarea şi punerea în practică în Romania a doctrinei ordoliberale contemporane de vocaţie germană, cu elemente sociale de tradiţionalism de tip japonez. Doctrina ordoliberală este intitulată simbolic "a treia cale": o cale între social - democraţie şi neo-liberalism". Nu se prea înţelege cum se pot aplica în România elemente sociale  tradiţionaliste japoneze.

Principala cerere lansată de noul partid  ALO: desfiinţarea Curţii Constituţionale.

Principala instituţie vizată de ALO este Curtea Constituţională, partidul cerând desfiinţarea acesteia pe motiv că această instituţie ar fi încălcat, prin deciziile sale, prevederile Constituţiei. De asemenea, ALO cere revizuirea Constituţiei prin referendum, aceasta cerere nefiind o noutate deoarece numai prin referendum se poate schimba, revizui Constituţia.

Singura deosebire a activităţii anunţate până acum de această alianţă este faptul că se consideră adversarii colonelului Mircea Dogaru, apendicele fondatorului PC Dan Voiculescu, deşi şi acesta cerea desfiinţarea CCR, pe lângă desfiinţarea ANI, DNA.

de ONDINE GHERGUT









Sursa: MCP Press Agency, Filonia Maxim



Un comentariu:

  1. Clubul “Speranţe Împlinite"
    http://www.facebook.com/pages/Clubul-Speran%C5%A3e-%C3%8Emplinite/457144074353679

    RăspundețiȘtergere